IVS Alliance wint prestigieuze, internationale BTEC GOLD Award 2021

Uit ruim 300 organisaties in ongeveer 60 landen heeft de IVS Alliance, een prestigieuze prijs gewonnen: The BTEC GOLD Award for International Institution of the Year 2021!

De IVS Alliance is de organisatie voor tweetalig BTEC onderwijs en bestaat in Nederland uit zes mbo-scholen: Nova College (Haarlem), Curio (Roosendaal), ROC van Amsterdam (Amsterdam en Hilversum), ROC Friese Poort (Sneek), mboRijnland (Woerden) en Zadkine (Rotterdam). Door het aanbieden van het tweetalige onderwijs, bieden deze scholen studenten de kans om het internationale BTEC-diploma te behalen bovenop hun mbo diploma. Hiermee kunnen ze werken of studeren in ruim 120 landen wereldwijd, waardoor het mogelijk is een carrière in het buitenland op te bouwen. Het winnen van deze internationale Gold Award vanuit the United Kingdom en BTEC is een zeer bijzondere prestatie.

Johan Sloesen (Nova College) en Bas de Reus (Zadkine), voorzitter en secretaris/ penningmeester van de Nederlandse IVS Alliance:

“Getting this award is a recognition for all the teachers and students within the Dutch IVS Alliance who cooperate, share and develop together to offer high quality and made to measure BTEC qualifications in an innovative way and hope to keep on doing this for the years to come.”

Cindy Rampersaud Senior Vice President for BTEC and Apprenticeships at Pearson:

“2021 has been another extraordinary year for our BTEC learners, tutors, teachers, colleges and schools and I am delighted that today we are able to come together and celebrate this year’s winners – and all of the individuals who will be awarded a BTEC qualification this year. The hard work and commitment demonstrated by our award winners, all of whom have achieved great things during a time of unprecedented disruption, is extraordinary and I am proud we are able to celebrate their achievements.”

Innovatief onderwijs

De IVS Alliance heeft de Award gewonnen op basis van de innovatieve manier waarop BTEC wordt toegepast in het onderwijs. Denk aan eigen unieke programma’s, pop-up schools en de manier waarop het bedrijfsleven bij het onderwijs wordt betrokken.

BTEC Jury report

“The group of colleges have over 20 years of collective experience in delivering international, bilingual, vocational education. They shone through as an institution because BTEC qualifications are central to their award-winning Futures Study Programme and are carefully linked to a comprehensive enrichment and career development map for learners. The judges were highly impressed with IVS Alliance’s strong links with employers, local authorities and other stakeholders.”

Ook vanuit een deel van de directies/ besturen van de aangesloten scholen is al vol trots gereageerd op het behalen van deze GOLD Award.

Annemieke van Ede, directeur Nova Campus Haarlem:

“Onze teams van de tweetalige opleidingen van de Business School hebben samen met de Nederlandse collega’s de BTEC Award for International Institution of the Year gewonnen. Deze erkenning van ons kwalitatief hoogwaardig tweetalig onderwijs is iets om trots op te zijn!”

Marloes de Vries namens het College van Bestuur Zadkine:

“Onze kanjers van de tweetalige opleidingen van het Business College hebben samen met de Nederlandse collega’s de BTEC Award for International Institution of the Year gewonnen. Als College van Bestuur zijn we ontzettend blij en trots, met name omdat onze mensen zich al ruim 20 jaar inzetten voor kwalitatief hoogwaardig tweetalig onderwijs“.

Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio:

“Super mooi om te horen dat we samen met onze collega-scholen deze Award krijgen toegekend. Zo zie je de meerwaarde van samenwerking. Vooral voor onze studenten die actief zijn in deze tweetalige studie. Maar ook voor de internationale bedrijven in de regio waar onze Curio-studenten stage gaan lopen of werken in de toekomst.”

Deze Gold Award is een stimulans voor een nog betere samenwerking tussen de de scholen en het ontwikkelen van nog beter tweetalig onderwijs binnen het MBO.            

Voor foto’s van de BTEC Award 2021 klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *