Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Deze vragen zijn per categorie ingedeeld zodat u snel het juiste antwoord kunt vinden. Heeft u toch nog andere vragen?

Neem dan contact met ons op.

Scholen

Pearson is een internationale organisatie die curriculum materialen, multimediale leermiddelen en testprogramma’s aanbiedt voor BTEC opleidingen. IVS Alliance en Pearson werken samen om het BTEC onderwijs in Nederland op niveau te houden.
Meer informatie over lid worden van IVS Alliance en de voordelen vindt u op de pagina lid worden
Elke school die een BTEC opleiding aanbiedt kan lid worden. Ook wanneer een school van plan is om dit onderwijs aan te bieden is een lidmaatschap mogelijk. Alléén MBO scholen kunnen lid worden.
Het lidmaatschap van IVS Alliance kost €1500,- per jaar. Dit moet betaald worden op 1 mei van het studiejaar.
U kunt in contact komen met IVS Alliance via ons contactformulier op de website of door een e-mail te sturen naar info@ivs-alliance.nl.
Dit verschilt per jaar, het streven is om minimaal één keer per jaar bij elkaar te komen. Verder is er één keer per jaar de IVS Alliance-dag, waar leden en studenten samen komen om ervaringen uit te delen en te netwerken.

Studenten

Een BTEC opleiding kun je bij verschillende scholen in heel Nederland volgen. Bekijk hier de opleidingen.
Wanneer je een BTEC opleiding volgt zitten hier extra kosten aan vebronden. De hoogte hiervan verschilt per MBO school, neem daarom contact op met de school van jouw keuze.
Voor de BTEC opleidingen gelden dezelfde toelatingseisen als een MBO 4 opleiding. Sommige scholen hebben extra toelatingseisen, omdat dit per school verschilt kun je het beste contact opnemen met de school van jouw keuze.
Je wordt tweetalig opgeleid, waardoor je een goede start maakt op de internationale arbeidsmarkt. Ook kun je gemakkelijk doorstromen naar het HBO of een opleiding in Engeland volgen. Bekijk de extra informatie op de pagina voor studenten.
Een stage kun je vinden via de MBO school waar je aangemeld bent, op eigen houtje of via de vacatures op onze website.
Het BTEC systeem is modulair. Dit houdt in dat je gekozen opleiding bestaat uit een aantal deelvakken (units), die uiteindelijk samen het BTEC diploma vormen. Daarnaast krijg je nog specifieke lessen die bij de gekozen MBO opleiding horen.
Aanmelden kan via de verschillende MBO scholen die BTEC aanbieden. Kijk hiervoor bij de opleidingen.
De meeste BTEC opleidingen duren gecombineerd met een MBO 4 opleiding 3 jaar. Neem hiervoor contact op met de school van jouw keuze.
Wanneer je voldoet aan de toelatingseisen doet de MBO school van jou keuze vaak nog een intake. Zij bepalen of jij geschikt bent voor de opleiding, aangezien een MBO 4 opleiding met BTEC veel van je vraagt.
Momenteel zijn er in Nederland 12 BTEC opleidingen die aangesloten zijn bij IVS Alliance. Bekijk hier de opleidingen.
Alle MBO opleidingen met BTEC bieden aan om stage te lopen in het buitenland, dit wordt juist aangemoedigd zodat je je talenkennis kunt oefenen.

Bedrijven

IVS Alliance is een stichting die opgericht is om MBO scholen die BTEC opleidingen aanbieden te verbinden en ondersteunen.
U kunt al uw vacatures uploaden via onze vacaturepagina.
Bij de kenniscentra van uw branche kunt u een aanvraag voor ‘erkend leerbedrijf’ indienen. Dit kan via de website: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Een BTEC student is niet per definitie beter dan een reguliere MBO student, het voordeel is echter dat de BTEC student tweetalig en internationaal gericht wordt opgeleid.
Nee, alleen MBO scholen kunnen lid worden van de stichting.