De IVS Alliance dag was een groot succes!

Op vrijdag 31 maart werd in Hét Kasteel de jaarlijkse IVS Alliance Day georganiseerd. Bijna zeventig vertegenwoordigers van de aangesloten partners vonden hun weg naar Groningen om de hele dag ondergedompeld te worden in BTEC onderwijs. Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur Noorderpoort, opende de bijeenkomst: ‘Iedere student heeft steeds meer internationale competenties nodig om een succesvolle toekomst tegemoet te gaan.’

Noorderpoort als actieve partner
Noorderpoort is een actieve partner in de IVS Alliance. Het doel van de IVS Alliance is om de belangen te behartigen van alle aangesloten ROC’s die zich bezighouden met BTEC programma’s en diploma’s.

De IVS Alliance is ook gesprekspartner van Pearson UK, de organisatie die de programma’s diplomeert. ‘We doen het in de ogen van Pearson tegenwoordig weer zeer goed met de opleiding IBS. Noorderpoort wil graag betrokken zijn, liefst toonaangevend en waar mogelijk meebeslissend in zaken die BTEC programma’s aangaan en de samenwerking met Pearson,’ aldus Pieter IJlst docent Noorderpoort Business & Administratie en organisator van de IVS Alliance Day.

Workshops en presentaties
Tijdens het ochtendprogramma werden door verschillende partners presentaties gegeven over plannen voor de toekomst en behaalde resultaten. Onder andere Pearson presenteerde het idee om een aantal Awards te koppelen aan prestaties van studenten en docenten binnen de BTEC opleidingen. ’s Middags was er ruimte voor een aantal inspirerende en leerzame workshops, zoals de connectie met Ierland als internationale partner en uitdagingen bij internationale stages voor de mbo studenten.

 

Delen via:

FacebookTwitterLinkedInEmail this pagePrint this page