ROC Midden Nederland - Utrecht

Op de MBO 4 opleiding International Business Studies word je opgeleid tot Junior Accountmanager. IBS is een uitstekende opstap naar het HBO omdat het Extended Diploma in Business je de mogelijkheid geeft om al vanaf het eerste jaar de vakken voor een deel op HBO-niveau af te ronden. Na deze opleiding kun je ook gaan werken in Nederland of het buitenland. Je kunt dan denken aan de volgende werkzaamheden: het doen van marktonderzoek, het verkopen en onderhandelen met de klanten, het uitvoeren van promotieactiviteiten en het onderhouden van klantrelaties.

Tijdens de studie volg je lessen op school en werk je aan projecten en praktijkopdrachten, afwisselend in het Nederlands en het Engels. Dit doe je zelfstandig of samen met medestudenten. Daarnaast werk je (stage) ongeveer één derde van de opleiding in de praktijk bij leerbedrijven in Nederland of het buitenland.

Met de diploma’s die je behaalt bij IBS, kun je gaan werken bij nationale en internationale bedrijven of organisaties. Je kunt ook een eigen bedrijf starten, maar veel van de studenten stromen door naar het HBO. Het Business & Administration College werkt samen met The Robert Gordon University in Aberdeen. Dit is één van de beste en modernste universiteiten van Groot Brittannië. Deze universiteit biedt veel internationale studierichtingen aan en heeft een internationale campus. Met het BTEC-diploma dat je behaalt, kun je op deze universiteit binnen één jaar je Bachelor halen en binnen twee jaar je Master in verschillende studierichtingen (mits je studieresultaten bij IBS goed genoeg zijn). 

roc midden - nederland international business studies