Noorderpoort - Groningen

Op de MBO 4 opleiding International Business Studies word je opgeleid tot internationaal vestigingsmanager. De opleiding IBS is een uitgelezen kans om goed gekwalificeerd te worden voor een internationale carrière met veel toekomstperspectief: in één studie haal je twee diploma’s. Omdat de opleiding dus tweetalig is zullen 70% à 80% van de lessen in het Engels en 20% à 30% van de lessen in het Nederlands worden lesgegeven.

International Business Studies is een brede opleiding. Dit heeft te maken met de variatie in vakken die nodig zijn voor het Engelse diploma. Daarnaast worden er vakken gegeven voor het algemene gedeelte van het Nederlandse diploma.

De opleiding is op alle facetten van het bedrijfsleven gericht, zoals Marketing, Accounting, Human Resource Management en Management in het algemeen. Je leert dingen zoals marktonderzoek, relatiebeheer, vestigingsbeleid opstellen en het runnen van een vestiging. Aan het einde van de opleiding worden de kerntaken en werkprocessen getoetst middels een examenproject.

noorderpoort - international business studies