Nova College - Haarlem

Op de MBO 4 opleiding Marketing Medewerker word je tweetalig opgeleid tot medewerker marketing en communicatie. In dit beroep zet jij je creativiteit en gevoel voor organiseren in voor de uitstraling en promotie van het bedrijf waar je werkt. Ook bepaal je de positionering, onderzoekt de markt, houdt trends in de markt in de gaten, doet analyses en verwerkt de informatie voor het management. Op communicatief gebied werk je aan de communicatiemiddelen en -kanalen, zoals nieuwsbrieven, advertenties, persberichten, website, folders en sociale media. Aangezien dit een internationale opleiding is, is de lesstof gericht op de internationale markt.

Verder leer je integer handelen en normen en waarden. Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap zijn belangrijke ondersteunende vakken in deze opleiding.

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden om internationaal tussen bedrijven te kunnen handelen. Met dit diploma kun je solliciteren naar functies als bijvoorbeeld marketingmedewerker, marktonderzoeker of communicatiemedewerker bij internationaal georiënteerde bedrijven. Tevens kun je doorstromen naar verwante HBO studies. Ieder studiejaar loop je stage, waarbij in principe één stage in het buitenland plaats vindt. Meestal regelt de school dit voor je, maar je mag ook zelf een buitenlandse stage regelen.

In sommige gevallen kun je voor je stage een beurs krijgen van de Erasmus organisatie.

nova college - marketing medewerker