MboRijnland - Leidschendam

Internationaal zaken doen, dat is waar je van droomt. Als junior accountmanager bij een internationale organisatie heb je veel contact met klanten in binnen-en buitenland. Je belt en mailt dagelijks met hen. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten. Je houdt de internationale markt goed in de gaten. Spoor je wereldwijd nieuwe ontwikkelingen op. Mooi als je die als eerste kunt gaan verkopen.

Om bij te blijven volg je regelmatig vakgerichte cursussen. Zo kun je jouw account – een mooi woord voor klant – goed voorlichten. Die vraagt van jou een onderbouwd advies. Je biedt jouw klant een offerte aan die precies aansluit bij zijn wensen. Onderhandelt met hem over prijzen. Je handelt eventuele klachten zo af, dat de klant tevreden is én blijft. Een tevreden klant is de sleutel tot succes. Het is voor jou de uitdaging om aan een langdurige relatie met je klant te bouwen. Die klant kan in Nederland zitten, maar ook in China of Brazilië. Voor jou maakt dat niet uit. Jij spreekt net zo makkelijk Engels als Nederlands.

Om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken. Om een verkoopgesprek in het Engels of een andere vreemde taal te voeren. Allemaal vaardigheden die je bij een internationaal bedrijf goed kunt gebruiken. Je studeert een aantal uren per week zelfstandig. Dan ben je bezig met projecten waarin de leerstof van alle vakken aan de orde komt. De projecten staan heel dicht bij de praktijk. Net als de hele opleiding. Je ontwikkelt je probleemoplossend vermogen en  je creativiteit. Je bent ondernemend en flexibel. Je kunt zowel individueel als in teamverband uitstekend functioneren.

zadkine - international business studies