Zadkine - Rotterdam

De MBO 4 opleiding International Business studies leidt je op om te werken met internationale klanten. Je leert hoe je een presentatie moet geven, een verkoopgesprek te voeren en hoe je moet onderhandelen met klanten en leveranciers. Het leren van de theorie en de praktijk zijn bij deze opleiding in evenwicht, je werkt niet alleen aan praktische opdrachten maar neemt ook deel aan realistische rollenspellen. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om je te specialiseren in Marketing of Human resources.

In het tweede en derde jaar van de opleiding, maak je deel uit van een eigen onderneming. Samen met een aantal klasgenoten zet je je eigen bedrijf op wat je negen maanden lang runt. Hier wordt ook een businessplan bij gemaakt en dit alles is gericht op internationale handel. Door het uitvoeren van zo’n soort project ontwikkel je je ondernemersvaardigheden op een zeer realistische manier, je moet namelijk denken en handelen als mensen uit het bedrijfsleven. Verder leer je dingen op het gebied van human resourcemanagement, doe je (markt)onderzoek en krijg je les in marketing. Ook Nederlands en Engels zijn belangrijke onderdelen op de opleiding.

Tijdens je opleiding bouw je een portfolio op waarmee je bewijs hebt van de vaardigheden die je hebt geleerd. Dit eist veel discipline en zelfredzaamheid. Tijdens het eerste en tweede jaar loop je stage bij een internationaal bedrijf in Nederland voor een periode van tien weken. In het derde jaar loop je stage in het buitenland.

zadkine - international business studies