Scholen & Docenten

Over IVS Alliance

IVS Alliance is in 1999 opgericht om MBO scholen te verbinden die BTEC opleidingen aanbieden. Het motto van IVS Alliance is dan ook: Stronger Together, de stichting maakt zich sterk voor scholen en leerlingen die zich bezig houden met BTEC opleidingen. Een BTEC opleiding is een tweetalige opleiding, als school moet u zich dan ook kwalificeren om dit onderwijs aan te kunnen bieden. Scholen en Docenten kunnen via IVS Alliance begeleiding krijgen bij het verkrijgen van de BTEC licentie. Als school mag u zelf kiezen bij welke opleiding u het BTEC traject wilt aanbieden, met IVS Alliance en Pearson wordt er gekeken of u in aanmerking komt. Zodra u als school gekwalificeerd bent voor BTEC onderwijs kunnen studenten van uw opleiding twee diploma’s behalen: een MBO 4 diploma van de gevolgde opleiding en een officieel Brits BTEC diploma. Als stichting biedt IVS Alliance hulp aan MBO scholen die BTEC opleidingen (willen) aanbieden. Hierbij kan men denken aan het aanbieden van lesmateriaal, tot hulp bij het opzetten van een nieuwe BTEC opleiding. Tussen de leden van IVS Alliance bestaat een actieve samenwerking die voornamelijk als doel heeft om elkaar te helpen door bijvoorbeeld best practice te delen, maar ook om nieuwe leden wegwijs te maken. Een aantal keren per jaar vindt er een ledenvergadering plaats. Tijdens deze vergaderingen worden de laatste educatieve ontwikkelingen gepresenteerd en kunnen leden vragen stellen. Ook is er op deze ledenvergaderingen regelmatig input van Pearson. Eén keer per jaar is er een IVS Alliance dag die iedere keer een ander thema heeft, MBO scholen bieden bij toerbeurt aan om deze dag te organiseren. Naast het formele programma, kan er op deze dag ook actief aan netwerken gedaan worden.

Pearson

Pearson is een internationale organisatie die curriculum materialen, multimediale leermiddelen en testprogramma’s aanbiedt voor BTEC opleidingen. IVS Alliance en Pearson werken samen om het BTEC onderwijs in Nederland op niveau te houden. Pearson is ook aanwezig op de ledenvergaderingen en neemt eventuele output van de vergaderingen mee naar Londen om uit te werken.

Voordelen

Een lid van de IVS Alliance krijgt ondersteuning op het gebied van BTEC onderwijs. Dit kan zijn met lesmateriaal, maar ook met hulp bij het opzetten van een nieuwe BTEC opleiding. Docenten kunnen online en offline met elkaar sparren over de beste lesmaterialen, ook kunnen er lessen en/of tips gedeeld worden.

Lid worden

Door lid te worden krijgt de school onder andere toegang tot een speciaal deel van de website waar een breed scala aan documenten te downloaden is. Denk hierbij aan:

  • Notulen van IVS Alliance vergaderingen
  • Voorbeelden van best practice
  • Documenten ter voorbereiding op een Standards Verifier bezoek
  • Documenten van belang bij het degelijk opzetten van een BTEC opleiding
  • Links naar Pearson nieuws en documenten
  • Informatie over bedrijven
  • Vacatures en/of stages bij bedrijven
  • Open sollicitaties van BTEC studenten

Alleen MBO scholen kunnen lid worden van IVS Alliance, dit kost €1500,- per kalenderjaar.