Over IVS alliance

IVS Alliance is in 1999 opgericht om MBO scholen te verbinden die BTEC opleidingen aanbieden. IVS Alliance heeft als motto: Stronger together, en wil zich als vereniging sterk maken voor scholen en leerlingen die zich bezig houden met BTEC opleidingen. Een MBO school moet zich kwalificeren om BTEC onderwijs te geven. Een student die een BTEC opleiding volgt krijgt na afronding twee diploma’s: een MBO 4 diploma van de gevolgde opleiding en een officieel Engels BTEC diploma.

Als stichting biedt IVS Alliance hulp aan MBO scholen die BTEC opleidingen (willen) aanbieden
Tussen de leden bestaat een actieve samenwerking die voornamelijk als doel heeft om best practice te delen, maar ook bestaat om nieuwe leden wegwijs te maken. Een aantal keren per jaar vindt er een ledenvergadering plaats. Tijdens deze vergaderingen worden de laatste educatieve ontwikkelingen gepresenteerd en kunnen leden vragen stellen. Ook is er op deze ledenvergaderingen regelmatig input van Pearson.  Eén keer per jaar is er een IVS Alliance dag die iedere keer een ander thema heeft, MBO scholen bieden bij toerbeurt aan om deze dag te organiseren. Naast het formele programma, kan er op deze dag ook actief aan netwerken gedaan worden.

Pearson

IVS Alliance werkt samen met Pearson. Pearson is een internationale organisatie die curriculum materialen, multimediale leermiddelen en testprogramma’s aanbiedt voor MBO scholen die BTEC opleidingen aanbieden. IVS Alliance en Pearson werken samen om het BTEC onderwijs in Nederland op niveau te houden. Verder wordt de output uit de ledenvergaderingen door Pearson meegenomen naar Londen om daar uitgewerkt te worden.

Bestuur

IVS Alliance wordt gerund door vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Johan Sloesen, Nova College, Haarlem, voorzitter
Bas de Reus, Zadkine, Rotterdam, penningmeester
Angela Talens, Noorderpoort, Groningen, secretariaat
Pieter IJlst, Noorderpoort, Groningen, secretariaat

Lid worden

Leden van IVS Alliance krijgen ondersteuning op het gebied van BTEC onderwijs. Dit kan zijn met lesmateriaal, maar ook met hulp bij het opzetten van een nieuwe BTEC opleiding. Door lid te worden krijgt een school onder andere toegang tot een speciaal deel van de website waar een breed scala aan documenten te downloaden is. Alleen MBO scholen kunnen lid worden van IVS Alliance, de kosten bedragen €1500,- per kalenderjaar.