‘Tim The Travelling Teacher’ at the IVS Alliance day 2019

Tim Ovington a.k.a ‘Tim The Travelling Teacher’ will be the keynote speaker at our IVS alliance day on the 28th of March.
In the past 16 months Tim has visited 38 schools in 25 different countries and he will be joining us to talk about his insights and experiences. 

The Travelling Teacher will also be hosting 2 workshops in the afternoon. During his workshop, Tim will show you how he managed to take his pupils with him on his adventure using EDtech tools. After all, his slogan is: Not All Classrooms Have Four Walls. 

Be prepared! It will be hands on!

Check his website: www.timthetravellingteacher.com.

Tim 2

28th of March 2019 IVS Alliance Day in Woerden organised by Rijnland College

Bereikbaarheid Het Klooster

Het Klooster ligt op minder dan 10 minuten lopen van het NS station Woerden. Vanuit de uitgang aan de noordzijde van het station gaat u links af in de richting de fiets-/voetgangersbrug. U volgt de weg over de brug richting het centrum. U vindt Het Klooster aan de linkerzijde naast de kerk.

Parkeren

U kunt 7 dagen per week vanaf 18.30 uur gratis parkeren rondom Het Klooster. Daarvoor is het betaald parkeren. U dient bij het gebruik van de parkeerautomaat uw parkeertijd vooraf te bepalen.

Tegenover het Klooster en naast het Kasteel bevindt zich parkeergarage Defensie Eiland. Deze parkeergarage beschikt over 80 plaatsen (inclusief 6 oplaadpunten voor elektrische auto’s). De kosten bedragen  € 2,00 per uur. Adres voor navigatie: Defensie-eiland 165, 3441 BZ Woerden

ROC Friese Poort Sneek start nieuwe opleiding ‘International Hospitality Studies’.

In september 2018 gaat de nieuwe hospitality opleiding van start. Na een intensieve training en controle van Pearson in oktober 2017 is ROC Friese Poort Sneek sinds januari 2018 officieel BTEC Centre en heeft de afdeling horeca volledige accreditatie om BTEC units te gebruiken en tweetalig onderwijs te voeren en te diplomeren. Tijdens de Open Dagen in januari was er veel interesse in de nieuwe opleiding. De aanmeldingen en intake gesprekken met toekomstige studenten zijn van start gegaan.

De opleiding

In de eerste twee jaren van deze tweetalige opleiding ontwikkelt de student kennis en vaardigheden over de hospitality industry en food & beverage service. Ze werken aan modules zoals customer service, food & drinks service, alcoholic beverage service en food service organisation.
De studenten volgen praktijk lessen en theorie lessen en units. Daarnaast lopen de studenten stage in de keuken en de bediening. Naast praktische vaardigheden en modules is er aandacht voor gastvrijheid, duurzaamheid en ethisch en integer handelen in de hospitality wereld.

Burgerschap, LEVO, rekenen, Nederlands, Engels, Duits en Frans zijn daarnaast ook onderdeel van de opleiding en lopen door de leerjaren heen. Ook worden tijdens de opleiding verschillende keuzedelen aangeboden.

In leerjaren drie en vier werken de studenten aan Marketing, Human Resources, Events, Front Office operations, leidinggeven, ondernemen en duurzaamheid. Een buitenlandse stage van 5-6 maanden en activiteiten over de Nederlandse grenzen zijn onderdeel van de opleiding. In de meeste gevallen kan de student voor de Europese stage een beurs krijgen via Erasmus+.

Vervolg

Met deze twee diploma’s kan de IHS student doorstromen naar een uitdagende baan in de internationale horeca of kan je een Bachelor opleiding volgen bij een Nederlandse HBO opleiding of een buitenlandse University.

Tutors

Naast het ontwikkelen van afwisselend en activerend lesmateriaal, het opbouwen van een bibliotheek en leslokalen aanpassen wordt er natuurlijk ook geïnvesteerd in de docenten die de IHS studenten gaan lesgeven en begeleiden. Een groep van 7 docenten heeft inmiddels een intensieve CLIL en Use of English studieweek succesvol afgerond aan de ELC in Brighton, Engeland.

De opzet van de IHS is volop in ontwikkeling. We kijken uit naar de vervolgstappen en natuurlijk naar de start in september!

Wordt vervolgd……

 

Riënne Blanksma