International Hospitality Studies

ROC Friese Poort Sneek – International Hospitality Studies

Op deze MBO 4 opleiding wordt je opgeleid tot horeca manager / ondernemer met kennis over en ervaringen in de internationale hospitality.

In de eerste 2 jaren van deze tweetalige opleiding ontwikkel je kennis en vaardigheden over de hospitality industry en food & beverage service. Je werkt aan modules zoals customer service, food & drinks service, alcoholic beverage service, food service organisation en financial control. Je volgt praktijk lessen en je loopt je stages in de keuken en de bediening.

Naast praktische vaardigheden en modules leer je over gastvrijheid, ethisch en integer handelen en jouw rol hierin als toekomstig manager / ondernemer hospitality. Burgerschap, LEVO, rekenen, Nederlands, Engels, Duits en Frans zijn belangrijke onderdelen van de opleiding en lopen door de leerjaren heen. Ook worden tijdens de opleiding verschillende keuzedelen aangeboden.

In leerjaren 3 en 4 werk je aan Marketing, Human Resources, Events, Front Office operations, leidinggeven, ondernemen en duurzaamheid. Je stageperiodes zijn langer. Een buitenlandse stage en activiteiten over de grenzen zijn onderdeel van de opleiding. Over het algemeen regelt school deze stage met je. In de meeste gevallen kun je voor je Europese stage een vergoeding krijgen via Erasmus+.

Bij het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een Nederlands MBO niveau 4 diploma en een internationaal erkend BTEC Hospitality level 3 diploma.

Met deze diploma’s kan je doorstromen naar een uitdagende baan in de internationale horeca of kan je een Bachelor opleiding volgen bij een Nederlandse HBO opleiding of een buitenlandse University.