Bedrijven

Over IVS Alliance

IVS Alliance maakt zich sterk voor scholen en studenten die het BTEC-traject aanbieden of volgen. Een student die een BTEC opleiding volgt, krijgt na afronding twee diploma’s: een MBO 4 diploma van de gevolgde opleiding en een officieel Brits BTEC-diploma. Ook voor bedrijven heeft IVS het een en ander te bieden. De opgeleide studenten moeten tijdens en/of na hun studie tenslotte aan de slag kunnen in het bedrijfsleven. IVS biedt de mogelijkheid voor bedrijven om vacatures te plaatsen of CV’s te downloaden van (ex)studenten die een baan of een stage zoeken.

Tussen de leden van IVS Alliance bestaat een actieve samenwerking die voornamelijk als doel heeft om best practice te delen, maar ook bestaat om nieuwe leden wegwijs te maken. Een aantal keren per jaar vindt er een ledenvergadering plaats. Tijdens deze vergaderingen worden de laatste educatieve ontwikkelingen gepresenteerd en kunnen leden vragen stellen. Ook is er één keer per jaar een IVS Alliance dag, waar scholen, studenten en bedrijven samen een programma kunnen volgen.

Voordelen BTEC studenten

Afgestudeerden met een BTEC opleiding lopen veelal een stap voor op studenten met alleen een MBO 4 diploma. Vooral internationale bedrijven hebben baat bij een werknemer met een BTEC diploma op zak, omdat deze werknemers tweetalig zijn opgeleid. Nadat de MBO 4 met BTEC opleiding is afgerond is de student zowel de Nederlandse als de Engelse taal machtig op een hoog niveau. Ook heeft de eventuele werknemer lessen gevolgd die specifiek gericht zijn op internationaal handelen, afhankelijk van het type opleiding.

De MBO 4 met BTEC opleidingen worden vaak als zwaar ervaren, aangezien er veel van de studenten gevraagd wordt. Discipline, zelfredzaamheid, commercieel inzicht en flexibiliteit zijn allemaal eigenschappen waar de student over moet beschikken om zijn of haar diploma te halen. Hierdoor maakt de student een sterke start op de internationale arbeidsmarkt.